Seo Nedir?

Düşündüğünüzden çok daha kolay!

SEO Nedir?
SEO nedir? Nasıl yapılır? Ne işe yarar?

SEO ya da Arama Motoru Optimizasyonu, arama motorlarında web site sıralamanızı iyileştirmeye çalışan duruma verilen Search Engine Optimization cümlesinin kısa tabiridir. Arama sonuçlarında Google®, alakalı ve otorite olduğunu düşündüğü web sayfalarına bağlantılar gösterir. Otorite, çoğunlukla diğer web sayfalarından gelen bağlantıların sayısını ve kalitesini analiz ederek ölçümler. Web sayfalarınıza, diğer web sayfaları bağlandığı sürece Google® sıralamalarında yükselme potansiyeline sahiptir.

Web Sitenizi Google® ‘da Görünür Kılın

Google Türkiye / Arama Motoru
Google Türkiye / Arama Motoru

Özgün bir içerik, kullanıcıları sayfalarınıza bağlanmaya teşvik eder. Sayfalarınızı ilgi çekici ve otorite olan Google® sıralamalarında gösterir. Google®, arama sonuçları olarak, ilgi çekici ve güvenilir sayfalar sunmak istediği için bu sıralama, arama motorunda başarı sağlar. Ne kolaymış..

FAYDALI İPUCU
SEO Uyumlu Makaleler Hazırlayın!

Web sayfanızın SEO’su için yapabileceğiniz en iyi şey özgün içerikler oluşturmak. Bu makaleleri sık sık hazırlayarak bilgilendirici, okuyucu ve kullanıcıyı sıkmayacak şekilde kısa ve anlamlı bir şekilde derleyin. Özgün bir makale yazmakla beraber SEO kurallarına uygun olması da çok önemli.

Bkz. SEO uyumlu makale nasıl yazılır?

Daha İyi Arama Sonuçları İçin Kolay 1-2-3 Kılavuzu

Arama Motoru Optimizasyonu ya da SEO, bir web sayfasının sunduğu içerik ile alakalı kelimeler ve deyimlerle arama motorlarında bulunabilirliğini sağlamanın kolay bir faaliyetidir. Bir çok açıdan, web sayfaları için sadece kalite kontrolü söz konusudur.

01

Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi arayan kullanıcılar tarafından kullanılan kelimeler ve cümleleri araştırın. Bu kelimeler ve cümleleri kullanan özgün, bilgilendirici ve kullanışlı bir içerik yazın.

02

Kullanıcıların sayfanızı paylaşmasını ve ona bağlanmasını kolaylaştırın.

03

Bunu sürdürülebilir bir biçim haline getirin.

Bazı SEO şirketlerine SEO ne demek diye sorarsanız, sizi bilimle kör etmeye çalışacaklar ve size bir siyah sanat olduğunu düşündürerek, aklınızı karıştıracaklardır. İşte tamda burada kırmızı çizgi geliyor.

“Müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri söylediğimizde suratlarındaki tebessümün sohbet boyunca devam etmesini seviyoruz. Sadece ne yaptığımızı değil, neden yaptığımızı da bilmelerini tercih ediyoruz!”

KORAY KÖYLÜ
KORAY KÖYLÜ
AJANS DİREKTÖRÜ

Doğru bir araştırma yapın, potansiyel müşterilerinizin ne tür bir içerik aradıklarını anlayın. Özgün içeriklerle kaliteli bir site oluşturun, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu içeriği sunun ve paylaşmalarını kolaylaştırın. Sonuç olarak web sitenize gelen trafik artışını görmeye başlayın.

Son bir şey, web sitenizin performansını ölçümlemek ve biraz yardıma ihtiyacınız varsa, SEO konusunda yetenekli uzmanlarımız sizlere ücretsiz destek vermekten memnuniyet duyacaktır. Bunun için iletişim formunu doldurarak, bizimle iletişime geçin.

Seoman

Webajans.com, SEO Man Kişisi bu yardım sayfasının bir uzmanı ve yazarıdır.
Geri bildirim bırakarak bu makaleyi geliştirmesine yardımcı olun.

Bu makale faydalı mıydı?